Βιολογικά σπαγγέτι σόγιας Eurodiet με τόνο & μυρωδικά.

Home/Συνταγές/Βιολογικά σπαγγέτι σόγιας Eurodiet με τόνο & μυρωδικά.

Βιολογικά σπαγγέτι σόγιας Eurodiet με τόνο & μυρωδικά.

(Κατάλληλη από τη Φάση 3 της μεθόδου Eurodiet)

Υλικά για 5 μερίδες

  • 1 συσκευασία Βιολογικά σπαγγέτι σόγιας Eurodiet (*περιέχει 5 μερίδες)
  • 2 μεγάλες συσκευασίες τόνο σε νερό
  • 3 κ.σ. κάππαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Χυμό από 1 μέτριο λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 μέτριο λεμόνι
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • ¼ κ.γλ. πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τα σπαγγέτι και τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες στο πίσω μέρος της συσκευασίας.
  2. Τα σουρώνετε, τα βάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο και τα κρατάτε ζεστά.
  3. Στραγγίζετε πολύ καλά τον τόνο και τον σπάτε σε μέτρια κομμάτια.
  4. Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε για 2-3 λεπτά το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
  5. Προσθέτετε τον τόνο και την κάππαρη και ανακατεύετε ελαφρά.
  6. Σβήνετε με τον χυμό λεμονιού και ρίχνετε το ξύσμα.
  7. Αφήνετε για μισό λεπτό στη φωτιά να εξατμιστούν τα υγρά από τον χυμό λεμονιού και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διατροφική Συμβουλή

! Ολοκληρώστε το γεύμα σας με σαλάτα χρησιμοποιώντας  πράσινα φυλλώδη λαχανικά (ή λαχανικά από τη λίστα 1 για όσους ακολουθούν τη μέθοδο Eurodiet).

Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα

Θερμίδες (kcal): 261
Πρωτεΐνη (gr): 26
Υδατάνθρακες (gr): 13
Σάκχαρα (gr): 5.5