Βιολογικά φετουτσίνι σόγιας Eurodiet με γαρίδες | Φάση 2

Home/Συνταγές/Βιολογικά φετουτσίνι σόγιας Eurodiet με γαρίδες | Φάση 2

Βιολογικά φετουτσίνι σόγιας Eurodiet με γαρίδες | Φάση 2

Υλικά για 5 μερίδες:

1 συσκευασία Βιολογικά φετουτσίνι σόγιας Eurodiet
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
½ κ.γ. μπούκοβο
300 γρ. μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες (κρατάμε την ουρά)
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
¼ κ.γ. κόλιαντρο, σε σκόνη
¼ κ.γ. κουρκουμά, σε σκόνη
3 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ξύσμα λάιμ (ή λεμονιού), ψιλοκομμένο
1 κ.σ. χυμό λάιμ (ή λεμονιού)

Εκτέλεση

  1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τα φετουτσίνι και τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες στο πίσω μέρος της συσκευασίας.
  2. Τα σουρώνετε, τα βάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο και τα κρατάτε ζεστά.
  3. Παράλληλα, βάζετε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  4. Σοτάρετε στο τηγάνι τις γαρίδες για 1 λεπτό ή μέχρι να αρχίσουν να χάνουν τη διαφάνειά τους και να παίρνουν χρώμα.
  5. Προσθέτετε το σκόρδο σε σκόνη, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι, το κόλιαντρο, τον κουρκουμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
  6. Αδειάζετε προσεκτικά και τα ζυμαρικά στο τηγάνι, δυναμώνετε τη φωτιά, προσθέτετε, το φρέσκο κόλιαντρο και το ξύσμα του λάιμ (ή του λεμονιού).
  7. Ανακατεύετε καλά, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά, και σερβίρετε με το χυμό του λάιμ (ή του λεμονιού), τον οποίο ρίχνετε στο τέλος.

! Διατροφική Συμβουλή

Αυτό το πιάτο αποτελεί μια ιδανική εναλλακτική επιλογή για όσους θέλουν να εμπλουτίσουν τις γευστικές επιλογές του εβδομαδιαίου διαιτολογίου τους.
Για όσους ακολουθείτε τη φάση 2 μπορείτε να απολαύσετε αυτή την μακαρονάδα σε ένα από τα κύρια γεύματά σας.
! Ολοκληρώστε το γεύμα σας με λαχανικά που θα επιλέξετε από τη Λίστα 1.

Θρεπτική Ανάλυση ανά μερίδα

Θερμίδες (kcal): 249
Πρωτεΐνη (gr): 28
Υδατάνθρακες (gr): 10.6
Σάκχαρα (gr): 5.2