Σαρδέλες γεμιστές με πέστο μαϊντανού | Φάση 2

Home/Συνταγές/Σαρδέλες γεμιστές με πέστο μαϊντανού | Φάση 2

Σαρδέλες γεμιστές με πέστο μαϊντανού | Φάση 2

Υλικά για 4 μερίδες

  •  ½ κιλό σαρδέλες καθαρισμένες
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ή 2 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγο χοντρό αλάτι
  • Χυμός από 1 μικρό λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής

  • Κάνετε μία τομή και ανοίγετε κατά μήκος τις σαρδέλες.
  • Αφαιρείτε το κεντρικό κόκκαλο και ξεπλένετε καλά.
  • Βάζετε σε γουδί ή σε μπλέντερ τα φύλλα μαϊντανού, τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι και το λεμόνι, χτυπάτε καλά μέχρι το πέστο να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
  • Γεμίζετε μία-μία τις σαρδέλες.
  • Τοποθετείτε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψάκι και τοποθετείτε τις γεμιστές σαρδέλες.
  • Ψήνετε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν γυρνώντας για να ψηθούν και από τις 2 πλευρές.

Διατροφική Συμβουλή
Το πιάτο αυτό αποτελεί μια ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να εμπλουτίσουν τις επιλογές του εβδομαδιαίου διαιτολογίου τους.
Εάν ακολουθείτε τη μέθοδο Eurodiet, μπορείτε να την απολαύσετε από τη φάση 2. Στη φάση 2 χρησιμοποιήστε σκόρδο σε σκόνη ενώ από τη φάση 3 χρησιμοποιείτε ωμό σκόρδο.
! Για να ολοκληρώσετε το γεύμα σας, προσθέστε σαλάτα επιλέγοντας λαχανικά από τις λίστες λαχανικών, σύμφωνα πάντα με την φάση της μεθόδου που ακολουθείτε.

Θρεπτική Ανάλυση ανά μερίδα

Θερμίδες (kcal): 285
Πρωτεΐνη (gr): 24
Υδατάνθρακες (gr): 2
Σάκχαρα (gr): 1.5
Λιπαρά (gr): 19