Ψητή Frittata

Ψητή Frittata

Υλικά για 4 μερίδες:

2 μέτρια κολοκυθάκια (περίπου 300 g)

4 αυγά

2 κουταλιές της σούπας λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

55 g ρικότα χαμηλό σε λιπαρά

¼ φλιτζανιού (60 ml) γάλα 1.5% λιπαρά

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τυρί light

1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά


Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές οριζόντιες φέτες. Στη συνέχεια τα σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ανακατεύοντας συχνά. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, και προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το ρικότα, το γάλα και το αλάτι, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομοιογενοποιηθεί. Σε ένα τετράγωνο ταψί (22εκ), τοποθετούμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και το τυρί και ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με φρέσκια σαλάτα!

Ενέργεια ανά μερίδα: 88kcal, πρωτεΐνη: 9g, λιπαρά: 8g (περιλαμβάνει 2g κορεσμένου λίπους), υδατάνθρακες: 5g, φυτικές ίνες 1g.