Τσίλι κον κάρνε

Home/Συνταγές/Τσίλι κον κάρνε

Τσίλι κον κάρνε

Υλικά για 5 μερίδες

  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 200 γρ. κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες  σκόρδο
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
  • 200 ml νερό
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  2. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει.
  3. Βάζουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα στο τηγάνι και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το μπούκοβο, το κύμινο, την πάπρικα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  5. “Σπάμε” τον κιμά και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα.
  6. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  7. Στη συνέχεια βάζουμε τα φασόλια και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να δέσουν τα υλικά.

* Προαιρετικά σερβίρουμε με ρύζι Konjac Eurodiet

Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα

Ενέργεια (kcal): 233
Πρωτεΐνη (g): 24
Υδατάνθρακες (g) : 10,6
Εκ των οποίων σάκχαρα (g): 2,2
Λιπαρά (g): 10,8
Εκ των οποίων κορεσμένα (g): 2,7
Φυτικές Ίνες (g): 3,4