Πλεονεκτήματα

Home/Πλεονεκτήματα

6 λόγοι για να επιλέξετε eurodiet

Δημιουργημένη από ομάδα ιατρών, ειδικών σε θέματα διατροφής, η Eurodiet είναι η πρώτη εταιρεία που προσφέρει στους επαγγελματίες υγείας και στους ασθενείς μια νέα μέθοδο για τη συνολική διαχείριση του υπερβάλλοντος βάρους και της παχυσαρκίας: τη μέθοδο Eurodiet.

Πολύ περισσότερο από μια απλή δίαιτα η μέθοδος Eurodiet επιτρέπει το συνολικό επαναπρογραμματισμό της διατροφής υπό την επίβλεψη ενός επαγγελματία υγείας.

  • Σταδιακή και επιστημονική τροποποίηση των διατροφικών συνηθειών σας, που θα σας φέρει ομαλά στο ιδανικό για εσάς βάρος και θα σας βοηθήσει να το διατηρήσετε.
  • Σε αντίθεση με τις συνηθισμένες δίαιτες, η κατάλληλη πρόσληψη πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, θα διατηρήσει τη μυϊκή σας μάζα.
  • Το αίσθημα κορεσμού που παρέχεται από την υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, τις φυτικές ίνες και το χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
  • Μια δίαιτα εύκολη στην εφαρμογή, ποτέ κουραστική, χάρη στη μεγάλη ποικιλία των διαθέσιμων προϊόντων.
  • Ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα 4 φάσεων που θα σας επιτρέψει να πετύχετε σταδιακά, μια πραγματικά ισορροπημένη διατροφή.
  • Υποστήριξη και καθοδήγηση από έναν επαγγελματία υγείας, εκπαιδευμένο να χρησιμοποιεί τη μέθοδο Eurodiet˙ ένα απαραίτητο στοιχείο για τη μακρόχρονη διατήρηση του απωλεσθέντος βάρους.
We
All
eurodiet

Διαχείριση βάρους με ιατρική παρακολούθηση

Η μείωση της ποσότητας της τροφής με στόχο την απώλεια βάρους, ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα υγείας στον οργανισμό.

Ορισμένες δίαιτες μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές ελλείψεις σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ή βιταμίνες, δημιουργώντας έτσι κούραση, υποτασικά επεισόδια, μυϊκή αδυναμία, απώλεια μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Κάποιες μπορεί να έχουν ακόμη και επιβλαβή αποτελέσματα στη νεφρική λειτουργία και να προκαλέσουν περισσότερο ή λιγότερο σοβαρές διαταραχές της υγείας. Αυτός είναι ο λόγος που η παρακολούθηση από έναν επαγγελματία υγείας είναι πολύ σημαντική. Η Eurodiet συνιστά όλα τα προγράμματα που αποσκοπούν στην απώλεια βάρους να παρακολουθούνται από επαγγελματίες υγείας.

Η μέθοδος Eurodiet εξασφαλίζει την επαρκή διατροφική πρόσληψη και τον πλήρη εφοδιασμό του οργανισμού, χωρίς ελλείψεις ή/και υπέρβαση σε μακροθρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία ή απαραίτητα λιπαρά οξέα.

Η μέθοδος Eurodiet από την πρώτη ημέρα εφαρμογής της, περιλαμβάνει κατανάλωση “συνηθισμένων” τροφίμων, όπως τα λαχανικά. Τα τρόφιμα από άλλες ομάδες τροφών επανεισάγονται σταδιακά ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε έλλειψη ή υπερβολή. Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές και η εξατομικευμένη παρακολούθηση του ασθενούς εξασφαλίζει ότι η απώλεια βάρους με τη μέθοδο Eurodiet δεν θα διαταράξει την υγεία αυτών που την ακολουθούν.

Οι επαγγελματίες υγείας είναι ειδικά εκπαιδευμένοι για να χρησιμοποιούν τη μέθοδο Eurodiet και γνωρίζουν ακριβώς τη σωστή ποσότητα της πρωτεΐνης που πρέπει να προσληφθεί, ανάλογα με το βάρος, το μεταβολισμό του κάθε ασθενούς και τη γενική κατάστασή του.

Η μέθοδος Eurodiet αποβλέπει στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και την απώλεια λιπώδους μάζας. Με τη μέθοδο Eurodiet δίνεται η δυνατότητα για μια πλήρη κλινική, βιολογική, συμπεριφορική και ψυχολογική διαχείριση του κάθε ασθενή.

Μια επιστημονικά καθοδηγούμενη μέθοδος

Η μέθοδος Eurodiet έχει σχεδιαστεί από γιατρούς για γιατρούς από τότε που ξεκίνησε το 1998, και όλη της η ανάπτυξη βασίζεται σε αυστηρές επιστημονικές αρχές.

Η ποιότητα των προϊόντων καθορίζεται από την εγγενή επιστημονική τεχνογνωσία πίσω από τη μέθοδο Eurodiet και όχι το αντίστροφο. Ως εκ τούτου, οι προδιαγραφές σχεδιασμού τους συμμορφώνονται με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια, ανάλογα με το αν ή όχι το προϊόν προορίζεται για χρήση από άτομα σε κετογονική φάση απώλειας.

Η σχέση ιατρού-ασθενή

Οι γιατροί έχουν λάβει εκτεταμένη επιστημονική εκπαίδευση. Είναι πολύ σημαντικό οι συνεδρίες τους με τους ασθενείς να δημιουργούν μια υψηλή σχέση εμπιστοσύνης. Η δημιουργία μιας σχέσης ενσυναίσθησης είναι ένας σημαντικότατος παράγοντας ώστε να εξασφαλίζει ότι η μέθοδος Eurodiet έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Η μέθοδος όχι μόνο επινοήθηκε από έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό γιατρών ανά τον κόσμο, αλλά χρησιμοποιείται και από αυτούς. Η ανατροφοδότηση της εμπειρίας εφαρμογής των χιλιάδων γιατρών στην καθημερινή κλινική πράξη εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για την περαιτέρω ανάπτυξη και τη συνεχή βελτίωση της μεθόδου Eurodiet.

Δίκτυα γιατρών και επαγγελματιών υγείας

Κάθε χώρα έχει ένα δίκτυο θεραπευτών που συζητούν και συγκρίνουν τις εμπειρίες τους από τη πρακτική εφαρμογή της μεθόδου ώστε να μπορούν να γίνονται ακόμη καλύτεροι στις ατομικές τεχνικές τους.

Είναι γνωστό ότι οι πολλές και ευρείες επιπτώσεις που προκύπτουν από την παχυσαρκία απαιτούν μια πολυδιάστατη προσέγγιση. Γενικοί ιατροί, ενδοκρινολόγοι, διαβητολόγοι, φυσίατροι, ψυχίατροι, ψυχολόγοι, αλλά και γιατροί όλων των ειδικοτήτων, όλοι, προσφέρουν αμοιβαία τεχνογωσία και ο καθένας μπορεί να αναπτυχθεί από τις ικανότητες και την εμπειρία του άλλου.

Εκπαίδευση

Για τους επαγγελματίες υγείας η εκπαίδευση στη μέθοδο ξεκινά με 3 στάδια ικανοτήτων, τα οποία προσφέρουν στους εκπαιδευόμενους τις επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις που απαιτούνται για να χρησιμοποιήσουν τα διατροφικά και συμπεριφορικά εργαλεία που διατίθενται από τη Eurodiet.

Περαιτέρω εκπαίδευση έχει ως στόχο την εξέταση διαφόρων θεμάτων που σχετίζονται με το υπερβολικό βάρος και την παχυσαρκία, τις διαφορετικές θεραπευτικές προσεγγίσεις για παιδιά, εφήβους και ηλικιωμένους, καθώς και την πιο βαθιά μελέτη για την κατανόηση της φυσιολογίας του κορεσμού αλλά και της σχέσης μεταξύ παχυσαρκίας και φλεγμονής.

Κράμα παγκόσμιων ιατρικών πρακτικών

Η μέθοδος Eurodiet εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, και αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 20 χώρες. Το αποτέλεσμα αυτής της πλούσιας πολυπολιτισμικής μίξης ήταν να προστεθούν και να ενσωματωθούν στη μέθοδο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε χώρας ως προς τη θεραπευτική φροντίδα, τα οποία οι γιατροί και οι επαγγελματίες υγείας των άλλων χωρών ήταν πια σε θέση να εφαρμόσουν.

Μερικά παραδείγματα είναι οι γιατροί στο Βέλγιο και την Ελλάδα οι οποίοι συνέβαλαν στη διατύπωση του πρωτοκόλλου διαχείρισης της πρώτης συνεδρίας, ή οι παθολόγοι από τη Νορβηγία, που παρείχαν τους μορφολογικούς δείκτες της μερίδας κ.λπ.

Το Mental Profiler είναι ένα εργαλείο με βάση ερωτηματολόγια, που παρακολουθεί ψυχο-συμπεριφορικές πτυχές της απώλειας βάρους. Λανσαρίστηκε το 2009, μετά μια περίοδο δύο ετών ανάπτυξης, σε συνεργασία με τον καθηγητή Δρ Gérard Ostermann από το Μπορντό, ο οποίος έχει επίσης γράψει μια σειρά ιατρικών συγγραμμάτων σχετικά με τον εθισμό.

Ενδοεταιρικό ιατρικό τμήμα

Κάθε χώρα έχει έναν ιατρικό υπεύθυνο, ο οποίος συντονίζει τα προγράμματα εκπαίδευσης σε εθνικό επίπεδο και προσαρμόζει τη μέθοδο έτσι ώστε να ταιριάζει στις συγκεκριμένες πολιτισμικές συνθήκες. Αυτό έχει οδηγήσει στο να αποκτήσουν ορισμένοι σύμβουλοι διεθνή φήμη, όπως ο Dr Φαίδων Lindberg στη Νορβηγία, η Dr Eva Orsmond στην Ιρλανδία και ο Dr Διονύσιος Βλάχος στην Ελλάδα.

Το τμήμα ιατρικής στο Λουξεμβούργο συντονίζει τα προγράμματα κατάρτισης και εναρμονίζει την επανατροφοδότηση από τα διεθνή δίκτυα των γιατρών και των επαγγελματιών υγείας.

Το τμήμα αυτό είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της μεθόδου Eurodiet, αφού επιβλέπει επιδέξια την εισροή των διεθνών επιστημονικών και ιατρικών γνώσεων και συνεργάζεται στενά με το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης.

Ιατρική επιστημονική έρευνα

Μια σειρά από μελέτες έχουν γίνει και εξακολουθούν να γίνονται σε πολλές χώρες (π.χ. Ελλάδα, Ελβετία, Νορβηγία, Γερμανία) σχετικά με την αποτελεσματικότητα της μεθόδου Eurodiet σε διάφορες ενδείξεις, συμπεριλαμβανομένων φυσικά, της παχυσαρκίας και του διαβήτη τύπου 2. Η επιστημονική αναγνώριση της μεθόδου Eurodiet έχει συνδεθεί με τα ονόματα επιφανών ειδικών όπως είναι ο επίτιμος καθηγητής Arne T. Hørsmark, ο καθηγητής Alain Golay και ο καθηγητής Νικόλαος Κατσιλάμπρος.

H ομάδα ιατρικής διαχείρισης προωθεί προτάσεις σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς, που διαμορφώνουν την τακτική αντιμετώπισης στους τομείς της παχυσαρκίας και της διατροφής, και βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με αυτούς σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.

Η Eurodiet συμμετέχει σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια παχυσαρκίας από το 2005.